AGAR-AGAR LUMUT

BHN2:
30 gram agar² tali
2 biji telur
1 kotak kecik santan kara
1 cwn rata gula
5 helai daun pandan yg diblend dgn 1cwn air
2 cwn air
1 sudu kecik pewarna hijau

CARA2:

1. Masak agar² dgn 2 cwn air hingga larut.
2. Blend telur bersama santan ketepikan. 
3. Masukkan air daun pandan dan gula. Kacau hingga gula larut.
4. Masukkan perwarna hijau dan santan yg diblend, perlahankan api.
5. Tunggu hingga menggelegak naik kepala santan kacau dan tutup api. 
6. Tuang dlm loyang yg dibasahkan masa masih panas. Biarkan keras sikit br masukkan dlm peti ais.

Sumber : Facebook Saya Suka Masak

Comments

Popular posts from this blog

AYAM MASAK KICAP DAUN KARI CHE WAN

KORDIAL PERISA STRAWBERRY

MY BFF NAIK PELAMIN PART II.