Posts

Showing posts from September 24, 2017

AYAM MASAK KICAP CHE WAN

Image
BHN2: Secubit jintan manis 2 batang kulit kayu manis, bunga lawang & cengkih 3 ulas bawang putih 4 ulas bawang merah Seinci halia Ayam yang sudah dipotong Sedikit minyak masak 2 biji kentang yang sudah dipotong kecil Sedikit air Sedikit air asam jawa Kicap mengikut rasa CARA2: 1. Tumbuk sampai lumat jintan manis, kulit kayu manis, bunga lawang & cengkih. Asingkan. 2. Tumbuk bawang putih, merah & halia sampai lumat. 3. Gaulkan kesemua bahan dengan ayam yang sudah dipotong. 4. Panaskan kuali bersama sedikit minyak masak. 5. Masukkan ayam yang sudah digaul tadi dan kentang ke dalam kuali, tumis dan kacau2. 6. Masukkan sedikit air dan masak sehingga ayam lembut dan pecah minyak. 7. Masukkan sedikit air asam jawa dan kicap. 8. Kacau2 sehingga masak dan masukkan hirisan bawang besar dan cili merah.

HARI RAYA AIDILADHA 2017

Image

HARI RAYA AIDILFITRI 2017

Image

JENJALAN RAYA WITH BFF 2016

Image