JAGUNG CAWAN
BHN2 :
Jagung secukupnya
2-3 sudu kecil susu pekat (jangan manis sangat sebab rasa jagung semula jadi dah manis)
1 sudu kecil butter
Sedikit garam
Sedikit mayonis
CARA2:
1. Kukus jagung sehingga masak. Nak rebus pun boleh tapi guna sedikit air dan rebus sehingga air kering.
2. Panaskan kuali (api paling kecil) dan cairkan butter.
3. Masukkan jagung yang telah dikukus atau rebus. Tapi kalau jagung tu masih panas boleh mix kan semua bahan dalam mangkuk je.
4. Tambahkan sedikit garam, susu dan gaulkan.
5. Kalau nak lebih special, tambahkan sedikit mayonis atau pun cheese.
6. Kacau dan gaul sebati. Siap.
7. Boleh la masukkan dalam cawan tapi xda cawan, mangkuk kecil pon bolehlah dan sedia dimakan.
Sumber : http://kisahkita-story.blogspot.com/
Comments
Post a Comment