CARA POTONG AYAM KPD 15 BAHAGIAN.
1. Pisahkan bahagian thigh dan drumstick dari ayam.
Potong kulit between bahagian dada dan bahagian peha.
Potong kulit between bahagian dada dan bahagian peha.
2. Patahkan sendi. Bila dah nampak sendi, potong terus sampai bahagian peha terpisah.
3. Terbalikkan peha, dan cari aliran lemak.
Bila dah jumpa aliran lemak, potong sehingga bahagian thigh dan drumstick terpisah.
Bila dah jumpa aliran lemak, potong sehingga bahagian thigh dan drumstick terpisah.
4. Angkat bahagian kepak dan boleh agak sendiri mana sendi ayam. Bila dah jumpa, potong terus sampai bahanian kepak terpisah.
5. Pisahkan bahagian dada daripada bahagian belakang.
Cari aliran lemak yang terletak di bahagian tepi ayam.
Bila dah jumpa, potong terus pada dua-dua belah ayam, sehingga bahagian dada dan belakang ayam terpisah.
Comments
Post a Comment