SPAGHETTI BOLOGNESE
Bahan-bahan:
Spaghetti ikut rasa
Sebotol Traditional Tomato Spaghetti Sauce
Daging burger Ramly yang dipotong kecil
Sosej yang dihiris nipis
1 labu bawang holand yang didadu ( bawang besar biasa pon boleh )
3 ulas bawang putih yang dicincang
1 sudu besar cili kisar (optional- kalau tak suka pedas sila abaikan)
3 sudu besar sos cili
Garam dan gula secukup rasa
Bay leaves (optional)
Bay leaves (optional)
3 sudu besar minyak zaitun (minyak masak biasa pon boleh)
Grated Parmesan cheese untuk tabur (optional)
1. Panaskan minyak zaitun / minyak masak, tumiskan bawang holand / besar dan bawang putih sebentar sehingga naik bau.
2. Masukkan cili kisar, kacau dan masukkan daging burger dan sosej yang dipotong. Masak hingga daging empuk.
3. Masukkan sos spaghetti, sos cili dan bay leaves.
4. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Tutup api.
2. Masukkan cili kisar, kacau dan masukkan daging burger dan sosej yang dipotong. Masak hingga daging empuk.
3. Masukkan sos spaghetti, sos cili dan bay leaves.
4. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Tutup api.
5. Spaghetti direbus dengan sedikit garam dan minyak hingga lembut. Toskan.
6. Apabila siap, tuangkan kuah ke atas spaghetti yang diletak di dalam pinggan dan tabur Parmesan cheese. Hidangkan.
6. Apabila siap, tuangkan kuah ke atas spaghetti yang diletak di dalam pinggan dan tabur Parmesan cheese. Hidangkan.
Comments
Post a Comment