Popular posts from this blog
LONTONG CHE WAN
LONTONG CHE WAN Bahan-bahan kisar/tumbuk sehingga lumat: 8 ulas Bawang merah 2 sdb Udang kering (rendam dan toskan) 1 inci Kunyit Bahan-bahan tumis: 1/2 Kubis 1/2 Sengkuang 1/2 Lobak merah 2 Kacang Panjang 1/2 Terung 2 biji Kentang Sedikit Fucuk - rendam Sedikit Soo hoon - rendam 1 biji Tempe 1 biji Tauhu 1/2 Cili merah 2 Serai - ketuk 1 cawan Udang 1 biji kelapa dan diperah amik Santan (jika cair tambah lagi santan) Garam secukup rasa Nasi impit segera direbus dan ditoskan. Cara-cara : 1. Masukkan bahan kisar bersama santan cair dan serai masak sehingga hampir mendidih. 2. Masukkan udang diikuti dengan sayur yang jenis keras. 3. Masukkan sayur yang lembut. 4. Masukkan santan pekat dan tauhu kering, cili merah serta garam. 5. Sesuaikan kepekatan dan rasa. 6. Hidangkan dan makan bersama sambal ikan bilis dan juga nasi impit. Sekian. Sekian.
MY BFF NAIK PELAMIN PART II.
Okay, ari tu PART 1 , ini kali PART II plak.. Eleh, sebenarnya nk cite kenduri belah laki plak.. Saje je wat part2 nih… Aku, ima n ean (lagi 2 BFF aku) p lbh kurang kol 11 lebih… Kali ni kami p sbg peneman pengantin.. Tapi tugas aku kali ni agak berat sbg PENGAPIT! Ohh tidak…! Seumur hidup x penah jadi pengapit utk mana2 pengantin! Aku pun sejenis jarang p kenduri plak tuh! So, bermalam2 aku wat research kt ntrnet.. Tapi takpe, demi my BFF aku berani kan diri jugak… Nasib baik baju yg aku beli, Kebetulan match dgn depa punya color… PINK! Makeup pun simple jelah.. Tak over dri pengantin.. Aku ada baca kt ntrnet, pengapit kene sampai awai dari pengantin… Tapi masa pi, aku xnek keta sama dgn pengantin… Aku pi dgn BFF aku ima n ean.. Ean seorang pemandu amatur.. So, kami agak tertinggal di belakang atas alasan jam.. Sesampai di umah pengantin lelaki, aku lihat my BFF n sominya berpeluh2 tunggu pengapitnya! Hehe.. Minta maaf ye penganti...
Comments
Post a Comment